Intimidatie (o.a. seksuele) komt de laatste tijd helaas veel voor op je werk, school, discotheek etc en vooral niet te vergeten bij sport. Meestal zijn het de jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassenen. Of sporters onderling en niet te vergeten begeleiders/trainers onderling. Als je ermee te maken krijgt, heb je ondersteuning/advies nodig of gewoon een luisterend oor, hard nodig. De sporters moeten zich veilig en op hun gemak voelen voor, tijdens en na het sporten.

Hierdoor organiseerde de NOC*NSF een cursus voor Vertrouwen Contact Persoon, die bestemd is voor verenigingen en bonden. De cursus bestond uit twee dagdelen. De eerste dagdeel cursus 6 maart 2006 werd de theoretische kant behandeld en de tweede dagdeel werd op 3 april 2006. afgerond met een theoretische en een praktische kant. De cursus werd gegeven in Amersfoort door uitstekende docenten dhr. Roel Petter (staand, eerste van links) en dhr. Maarten Borneman (staand, tweede van links).

Tijdens deze cursus werd aandacht besteed aan de positie die de VCP-er inneemt, wanneer er sprake is van een klacht. Er werd ingegaan op de adviezen en de verwijzingen die mogelijk zijn. Zo werden er praktische gesprekstechnieken geoefend. Al met al een veelzijdige training waarin de verschillende kanten van het werk van de VCP-er werd toegelicht en geoefend. De opleiding werd afgesloten met een certificaat van het NOC*NSF.

Namens Genseiryu Karate-Do Westwijk kreeg Willem Varenkamp een certificaat uitgereikt. Hierdoor kan hij fungeren als VCPér intern binnen de Genseiryu Karate-Do Westwijk en extern. Extern houdt in dat sporters van andere verenigingen bij Willem Varenkamp terecht kunnen.

Willem Varenkamp is te bereiken op toestelnr. 020-6470605

WEBSITE BETREFT DIT ONDERWERP: VERTROUWEN CONTACT PERSOON

• NOC*NSF Sport & Sportnieuws Site – Opleiding Vertrouwen Contact Persoon